26.03.2016
Święcenie pokarmów w strojach ludowych już po raz piąty odbyło się w kościele św. Jacka w Bytomiu-Rozbarku. Uczestnikom zostało wykonane pamiątkowe zdjęcie, które będzie opublikowane w kalendarzu na przyszły rok, wydawanym przez Muzeum Chleba.
Zdjęcia: Szymon Zmarlicki /Foto Gość
Bytom, 26.03.2016 r. Na święcenie pokarmów w gwarze śląskiej wierni przyszli do kościoła św. Jacka w Bytomiu-Rozbarku w ludowych i górniczych strojach
Szymon Zmarlicki /Foto Gość
Ocena
Dokumenty dotyczące galerii:
Wurszt, sól i korzenie, czyli pieprz
W kościele pw. św. Jacka w Bytomiu-Rozbarku specjalnie zaplanowane święcenie pokarmów prowadzone było w śląskiej gwarze. A wierni z koszyczkami przyszli w ludowych i górniczych strojach.